Get Adobe Flash player

Μοιράσου το

FacebookMySpaceTwitter

Μετρητής

39434
ΣήμεραΣήμερα10
ΧθέςΧθές21
ΕβδομάδαΕβδομάδα98
ΜήναςΜήνας293
ΣυνολικάΣυνολικά39434
Συνδεδεμένοι χρήστες 0
Επισκέπτες 2
Εγγεγραμμένοι χρήστες 15
Εγγεγραμμένοι σήμερα 0
Συνδεδεμένοι τώρα
-
Εγγεγραμμένοι σήμερα
-

Music Player


PopUp MP3 Player (New Window)

choi-hong-hi

Ο Στρατηγός Choi-Hong-Hi

Ιδρυτής του TAE-KWON-DO

 

 

Παρά το ότι η καταγωγή των πολεμικών τεχνών είναι τυλιγμένη στο μυστήριο, είναι γεγονός ότι από τα πανάρχαια χρόνια υπήρχαν σωματικές δραστηριότητες που συμπεριελάμβαναν την χρήση χεριών και του ποδιών με σκοπό την αυτοπροστασία.

Για να το θέσουμε απλά το Taekwon-Do είναι μια εκδοχή ενός άοπλου αγώνα σχεδιασμένου με σκοπό την αυτοάμυνα. Ωστόσο είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι η επιστημονική χρήση του σώματος στην μέθοδο της αυτοάμυνας, ενός σώματος που έχει φθάσει στην απόλυτη χρήση των δυνατοτήτων του μέσω εντατικής φυσικής και διανοητικής προπόνησης.

"Ένας συνδυασμός περιστάσεων κατέστησε δυνατόν να δημιουργήσω και να αναπτύξω το Taekwon-Do."

"Η ενασχόληση μου με τις πολεμικές τέχνες βοήθησε πολύ στο να βελτιωθεί η υγεία που μου έδωσε ο Θεός. Είχα γεννηθεί εύθραυστος και αδύναμος και ενθαρρύνθηκα να μάθω Tae Kyon, σε ηλικία 15 ετών, από τον δάσκαλο που μου μάθανε καλλιγραφία. Το 1938, λίγες ημέρες πριν την αναγκαστική φυγή μου απο την Κορέα για σπουδές στην Ιαπωνία, έμπλεξα σε ένα απρόσμενο γεγονός, που θα μπορούσε να δυσκολεύσει την επιστροφή μου χωρίς κίνδυνο για αντίποινα. Γι' αυτό αποφάσισα να πάρω μαύρη ζώνη στο καράτε."

"Έχοντας αυτήν την φιλοδοξία άρχισα να αναπτύσσω, συστηματικά, νέες τεχνικές. Στα τέλη του 1954 είχα σχεδόν ολοκληρώσει την θεμελίωση μιας νέας πολεμικής τέχνης, και στις 11 Απριλίου 1955 πήρε το όνομα TAE-KWON-DO."

TAE: συμβολίζει το πήδημα ή πέταμα για να κλοτσήσεις.
KWON: δηλώνει την γροθιά.
DO: σημαίνει τέχνη, τρόπος σκέψης.

Οι φυσικές τεχνικές του Taekwondo βασίζονται στις αρχές της σύγχρονης επιστήμης, ειδικά στην Νευτώνεια φυσική που μας διδάσκει πώς να παράγουμε το μέγιστο της δύναμης. Οι στρατιωτικές τεχνικές της επίθεσης και άμυνας έχουν επίσης ενσωματωθεί στο Taekwon-do.

Το Taekwon-do αποτελείται από 24 Πρότυπα (Τουλ), τα ονόματα των οποίων προέρχονται από τους πιο διάσημους ανθρώπους στα πέντε χιλιάδες χρόνια της Ιστορίας της Κορέας. Τα πρότυπα είναι βασισμένα στις ακόλουθες αρχές.

1) Όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι σχεδιασμένες να παράγουν το μέγιστο της δύναμης, σύμφωνα με τους επιστημονικούς τύπους και τις αρχές της κινητικής ενέργειας.

2) Οι σωστές μέθοδοι αναπνοής πρέπει να είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αυξάνουν την ταχύτητα της κάθε κίνησης και να περιορίζουν την κόπωση.

3) Η επίθεση πρέπει να είναι δυνατή εναντίον κάθε ζωτικού σημείου του σώματος και πρέπει να είναι δυνατόν η άμυνα εναντίον όλων των ειδών της επίθεσης.

4) Κάθε κίνηση σε ένα πρότυπο πρέπει να εκφράζει την προσωπικότητα και τον πνευματικό χαρακτήρα του ατόμου από το οποίο έχει πάρει το όνομα της. Η πίστη σε αυτές τις βασικές τεχνικές είναι αυτό κάνει το Taekwon-Do μια πολεμική τέχνη, μια επιστήμη και ένα άθλημα.

Αρχές του Taekwon-Do:

- Ευγένεια
Η χώρα , σημαία , οι γονείς και ο δάσκαλος ενός ατόμου πρέπει να τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού. Ευγένεια και σεβασμός πρέπει να επεκτείνονται γενικά σ όλους τους μαθητές και συγκεκριμένα στις ψηλότερες ζώνες καθώς επίσης και σ` οποιοδήποτε άλλο άτομο.

- Ακεραιότητα - Μετριοφροσύνη
Οι μαθητές του Taekwon-do πρέπει να είναι ταπεινοί όσον αφορά τα επιτεύγματα τους. Καυχησιάρηδες και παλικαράδες δεν έχουν καμία θέση στις (πολεμικές) τέχνες. Κάποιο αίσθημα περηφάνιας είναι καλό το οποίο όμως δεν πρέπει να μεταδίδεται αρνητικά.

- Υπομονή - Επιμονή
Από καιρό εις καιρό σ` οποιαδήποτε δραστηριότητα οποιοδήποτε άτομο μπορεί να χάσει το θάρρος του ειδικά όταν η δραστηριότητα είναι αρκετά προκλητική και αξίζει πραγματικά τον κόπο. Δεν πρέπει ποτέ να τα βάζουμε κάτω.

- Αυτοέλεγχος – Ψυχραιμία
Δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Οποιεσδήποτε προσωπικές μας ικανότητες και δεξιοτεχνίες οι οποίες αποκτούνται σε κάποιο διάστημα μειώνονται σοβαρά εάν δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα αισθήματα μας.

- Αδάμαστο πνεύμα
Κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι μια επέκταση όλων των άλλων σημείων. Το άτομο που ξέρει Taekwon-Do πρέπει να χρησιμοποιεί τις ικανότητες και την μόρφωσή του για να πολεμά την αδικία. Πρέπει να αγωνίζεται να ξεπερνά τις προσωπικές του αδυναμίες και να είναι αξιόπιστος για την τέχνη και για τον οποιοδήποτε πάντοτε.